dinsdag 13 april 2010

Scooter kopen nieuw!

Nieuwe scooter kopen

Als je een nieuwe scooter koopt, kan je precies de uitvoering en de kleur kiezen die jij wilt hebben voor jouw nieuwe scooter. Als je een nieuwe scooter koopt komen daar nog afleverkosten bij. Meestal ligt dit bedrag tussen de 150 en 200 euro. De afleverkosten betaal je voor:

  • Een kentekenbewijs en een kentekenplaat. Deze worden aangevraagd bij de (Rijksdienst voor het Wegverkeer) RDW. Het aanvragen van een kentekenplaat duurt ongeveer een week.

  • Een afleverbeurt, de dealer pakt de scooter uit, gooit er olie in en wat benzine en zorgt dat alles wordt gecontroleerd.
Het is verstandig om naar meerdere dealers te gaan als je een scooter wilt kopen en nog niet precies weet wat voor type scooter goed bij je past(2 takt, 4 takt, elektrisch, groot, klein)
Vaak hebben dealers een eigen visie op het brommer of scooter rijden en misschien zullen ze je allemaal een ander type, soort of model scooter of brommer adviseren.
Vraag dus naar de argumentatie en beslis daarna rustig wat je het beste kunt doen.

1 opmerking:

Vi Kažite, Mi Gradimo! zei

Vergeet je niet dat je tegewoordig ook nog een bromfietsrijbewijs moet hebben. Uiteraard geldt dit niet als je in het bezit bent van een autorijbewijs.

Een reactie posten