zaterdag 15 januari 2011

Regen of motorpak voor je scooter?

Een van de grootste nadelen van het scooteren en is wellicht het slechte weer en met name de regen. Als je goede spullen hebt zal je weinig last hebben van de regen en kan je gewoon je scooter gebruiken.


Een goed regenpak behoort voor iemand die zijn scooter niet alleen bij mooi weer gebruikt tot de standaard uitrusting. Bovendien zorgt een regenpak in de winter voor bescherming tegen de kou, die je dan zeker zult waarderen in de winter.

Koop een regenpak van degelijke kwaliteit, beginnend bij €30,- .Als je toch een goedkoper regenpak koopt, doe je er minder lang mee en heb je kans dat hij niet helemaal waterdicht is. Kijk bijvoorbeeld bij de Halfords of bij de Hema of koop via internet (Tips over online kopen vind je hier). Een ademend regenpak hoeft niet, mag wel. Als je fietst zweet je en is dat wel lekker op een scooter zit je stil en zweet je dus niet.

Als je regenpak lek is of niet goed genoeg, koop je een spuitbus (Bijvoorbeeld: Waterdicht of HG Water, prijs ongeveer €5,- tot €8,-) bij de drogist om het weer waterdicht te maken, dit geeft je regenpak een tweede kans.
Een regenpak gaat langer mee als je hem goed laat drogen als hij nat is en voorzichtig doet bij het aan en uitdoen, vooral bij de broekspijpen.
Kijk ook of je het handig vind om je regenkleding te kunnen bergen in je scooter . Bij een motorpak zal dit moeilijker gaan.
Het is lastig als je in de stad aankomt en je moet je regenpak in een plastic tasje meenemen.

Voor de veiligheid zou je kunnen overwegen een motorpak te gebruiken. Een motorpak aandoen kost vaak iets meer moeite en tijd, maar het beschermt goed bij een ongeval en houdt de kleding droog. Motorpakken zijn vaak verkrijgbaar van small tot XXXXXL, dus je doet er verstandig aan eerst goed te passen, net zo als andere kleding. Misschien kan je een tweedehands exemplaar vinden op Marktplaats of ergens anders op Internet. Zomers is een motorpak warm maar in de winter ook! Motorpakken beginnen vanaf €200,-. Let op dat het moeilijker is een motorpak op te vouwen en in je scooter op te bergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten