vrijdag 1 april 2011

Scooter sloten

Sloten voor je scooter

Een slot voorkomt dat je scooter wordt gestolen en is een onmisbare accessoire voor je bromfiets. Er zijn verschillende soorten sloten, zoals bijvoorbeeld kettingsloten, beugelsloten of kabelsloten. Let bij een beugelslot op of deze gemakkelijk op je scooter past, verder is het verstandig om altijd 2 verschillende soorten sloten te kopen. Dieven hebben vaak 1 slot waar ze in gespecialiseerd zijn.

Kijk hier voor meer informatie over sloten
Kwaliteit van een slot.

De kwaliteit van een slot bepaald mede hoe groot de kans is dat je tweewieler gestolen word. Een goede maatstaaf voor de kwaliteit van een slot is het ART keurmerk (http://www.stichtingart.nl). Deze stichting test sloten en geeft ze 1(licht slot) tot 4 sterren (zwaar slot).

Het is verstandig om 2 goede sloten te gebruiken voor een nieuwe scooter . Gebruik dan in ieder geval altijd 1 slot(ook in een kelder) en in een stad of op straat 2 sloten. Bezuinig niet op je sloten, het is aan te raden 1 van de 2 sloten ART 3 of 4 te laten zijn.

De diefstalverzekering stelt vaak ook eisen aan de kwaliteit van de sloten bij het verzekeren van een scooter . Bestudeer de polisvoorwaarde goed en houdt je hieraan. Wellicht ten overvloede verzekeringsmaatschappijen hoeven niet uit te keren als jij je niet aan hun voorwaarden houdt.

Misschien past er ook een schijfremslot op uw scooter . Dit is nog een extra vorm van beveiliging. Vaak zijn deze sloten voor motoren gemaakt, dus check even of het goed past.

Hieronder staat een tabel met richtprijzen voor sloten.
ART 2 €25,- tot €70,-
ART 3 €40,- tot €100,-
ART 4 €60,- tot €300,-

Hier staan tips om je goed op slot te zetten.

1 opmerking:

Simon zei

Ik heb goede scootersloten gevonden op http://www.bestbuysloten.nl . is allemaal ART gekeurd en zeker niet duur.. Ik heb een motorslot genomen voor mn scooter voor de zekerheid :P maar volgens mij zijn motor en scootersloten gewoon hetzelfde.. tch?

Een reactie posten