vrijdag 17 december 2010

Nieuwe Scooter, oorspronkelijk vervoersmiddel behouden?

Een scooter is vaak absoluut leuker, sneller en goedkoper dan andere vormen van vervoer. Maar het is ook een van de weinigen vervoermiddelen zonder dak en zonder verwarming. Ook kan je niet met meer dan 2 personen reizen. En een scooter kan natuurlijk ook weleens kapot gaan.



Je gebruikt nu dus een ander vervoersmiddel voor je verplaatsing. Vraag jezelf af of je je auto, fiets of OV abonnement wilt behouden als je straks een scooter koopt.


Fiets en scooter


Je kunt je fiets verkopen als je een scooter koopt en wellicht wel inruilen voor korting op jouw scooter. Een scooter is in gebruik en vaak ook in aanschaf duurder als een fiets. Ook ben je misschien gevoelig voor het argument dat fietsen gezonder is door de lichaamsbeweging.


Het ligt natuurlijk ook aan de ruimte die je hebt, misschien is je kelder wel zo klein of je gezin zo groot dat er echt ge en fiets inpassen.






Openbaar vervoer en scooter


Openbaar vervoer is in principe altijd voorhanden. Wel is het natuurlijk zo, dat vaak reizen met een abonnement goedkoper is dan elke reis afzonderlijk te betalen.


Hier moet je dus een inschatting maken hoe vaak je de scooter wilt gaan gebruiken. Het is zonde om een abonnement te hebben voor die twee keer per jaar dat je scooter een beurt heeft. Je kunt ook overwegen de wintermaanden een maand abonnement te nemen en zomers met de scooter te gaan.






Auto en scooter


Als je de scooter gaat gebruiken voor je woon-werk verkeer is het vaak zo dat je eigenlijk gratis scooter rijdt! Van het geld dat je bespaard om niet met de auto te gaan is het goed mogelijk om een scooter te rijden en te onderhouden.


Als je natuurlijk je auto verkoopt en alleen een sc-ooter gebruikt houd je extra geld over aan je woon werk verkeer.






Als je een scooter gebruikt om af en toe of vaak naar een drukke stad te gaan bespaar je parkeergeld. Ook hoef je niet lang te zoeken naar een parkeerplaats en ben je sneller. In een drukke stad zal je auto bij lange na niet het verbruik halen wat in het boekje staat. Een scooter zal misschien iets meer verbruik hebben in een drukke stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten