zaterdag 22 januari 2011

Scooter: Je route bepalen

Vooral als je de scooter wilt gebruiken voor een vast traject bijvoorbeeld naar je school, werk of sportvereniging kan je uitzoeken of en hoe je een handige route kunt uitstippelen.
Met alle scooters mag je op fietspaden met het bord met de scooter en de brommer
Als je een snor snorscooter hebt, mag je ook op alle fietspaden met het bord met alleen de fiets. Op fietspaden met het bord met de tekst fietspad, mag je alleen met een fiets komen. Het kan handig zijn om voordat je een scooter koopt eerst met de fiets je route te fietsen. Het zou vervelend zijn als je op dat handige en mooie fietspad niet met je mag komen.





Misschien is er wel een route langs mooie natuur, die je vanuit de snelweg alleen van een afstand kan zien, misschien wel een bankje met mooi uitzicht waar je zomers even vijf minuten kunt “uitrusten”.

Misschien is er wel een weg met weinig stoplichten, zodat je lekker ontspannen kunt rijden zonder dat je op stoplichten moet wachten. Het kan vaak al helpen aan de andere kant van de weg op het fietspad te rijden of oversteken op plaatsen waar geen stoplichten of oversteekplaatsen zijn. Hieronder staat een schematische weergave van een weg met daarnaast een fietspad. Als een scooter op het onderste fietspad rijdt, moet hij 2x een autoweg oversteken, als de scooter bovenaan rijdt, komt hij geen hindernissen tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten