zondag 7 maart 2010

Helm scooter of brommer


Helm

Sinds 1975 is een helm is verplicht  voor brommers of scooters met een maximum snelheid van 45 km/uur! Dus als je als je een geel kenteken op je brommer of scooter hebt, dan moet je aan de helm!

Door het dragen van een goede helm heb je 30% minder kans om gewond te raken bij een ongeluk. De kans om te sterven met een brommer of scooter ongeluk, is zelfs 40% kleiner met een helm op. Een eventuele passagier moet ook een helm dragen.

Een helm moet goedgekeurd zijn voor het gebruik op een scooter of brommer. Een goedgekeurde helm kun je herkennen aan het E4 keurmerk. Helmen met het zogeheten TUV-keuring (Duitsland), voldoen aan nog strengere eisen.

Een Fietshelm voldoen niet aan dit keurmerk en die mag je daarom niet gebruiken als je met je brommer of scooter rijde.

Als je op een snorfiets (blauw kenteken) rijdt, mag je kiezen wat je op je hoofd zet. Je kan dan wel een wielrennershelm gebruiken.

Als je helm hard gevallen is of als je een ongeluk met je brommer of scooter hebt gehad, is de kans groot dat de beschermende structuur van de helm aan de binnenkant is beschadigd. Je helm kan dan niet de gewenste bescherming bieden bij een eventueel volgend ongeluk. Pas dus op met tweedehands helmen en koop als het even kan een nieuwe helm.

Het is lastig een helm mee te nemen als je de stad in gaat, of naar school gaat. Een helm kan je met een kettingslot of eventueel een beugelslot vastmaken aan je brommer of scooter als je hem op slot zet. He is niet handig dit te doen als het regent, want wordt je helm nat. Koop een topbox op je brommer of scooter als je je helm droog wilt opbergen!

Meer lezen over helmen of het kopen van een brommer of scooter

2 opmerkingen:

Sherrief zei

Goedgekeurde en veilige helmen kun je kopen bij http://www.bestbuyhelmen.nl ik heb daar vorige week een integraalhelm gekocht alleen helaas was de helm te klein!! Dus let wel goed op de maat bij online bestellen. Gelukkig was terug sturen geen probleem :)

Anoniem zei

Wil je niet alleen een veilige, maar ook een aparte helm, kijk dan eens op de website van Pezzu'. De slogan zegt feitelijk alles al: Safety meets Style! Het is nu zelfs mogelijk om je helm volledig te personaliseren! De helmen zijn zo mooi dat je er gerust mee in je hand door de stand kunt lopen. ;-)

Een reactie posten