zondag 14 maart 2010

Onderdelen en jouw scooter


Onderdelen scooter

Elke brommer of scooter is opgebouwd uit een aantal Onderdelen. Dit is logisch. Als er onderdelen kapot zijn van je brommer of scooter kan je 2 dingen doen:
  • Zelf onderdelen kopen voor je scooter
  • Een dealer de onderdelen van je scooter laten vervangen.
Zelf onderdelen vervangen scheelt je natuurlijk het arbeidsloon, maar je moet wel handig genoeg zijn (en de tijd hebben) om de onderdelen op je scooter te zetten!

Zelf onderdelen vervangen:

Als je zelf onderdelen op je scooter zet moet je natuurlijk wel handig zijn en zorgen dat de onderdelen veilig op je scooter zijn gemonteerd. Sommige onderdelen zijn makkelijker te vervangen dan andere. Een lampje is anders als een motorblok! Zorg dat je altijd veilig je onderdelen vervangt: Dus geen risico tijden het vervangen van de onderdelen en geen risico als je de onderdelen hebt vervangen, dus veilig je onderdelen bevestigen aan je brommer of scooter!
Je kunt je onderdelen:
  • Kopen via internet,
  • Tweedehands kopen via Marktplaats 
  • Nieuw kopen bij jouw dealer. 
De beste keuze voor het verkrijgen van onderdelen voor jouw scooter hangt natuurlijk van een hoop dingen af: Een band of een lamp koop je minder snel tweede hands dan bijvoorbeeld een tankdop!


Een dealer de onderdelen van je scooter laten vervangen.

Het voordeel van een dealer is dat je garantie hebt, als je dealer is aangesloten bij de Bovag ,op de onderdelen die op je brommer of scooter zijn gezet en de reparatie/vervanging! Van een dealer mag je uitgaan dat hij de onderdelen goed op je brommer of scooter zet! Een dealer berekend natuurlijk wel zijn uurloon en dat komt natuurlijk boven op de kosten van de te vervangen onderdelen!

Klus je zelf weleens aan je scooter of brommer? Laat weten waar jij je onderdelen vandaan hebt!


Op deze site vind je meer informatie over scooters!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten