maandag 22 maart 2010

Scooter opvoeren


Scooter opvoeren

Het opvoeren van een scooter heeft veel nadelen en eigenlijk maar één echt voordeel, namelijk sneller zijn! Een scooter die iets is opgevoerd gaat iets harder als 45 en kan beter meerijden op de weg tussen de auto's die 50 rijden.

Hieronder staan de nadelen van het opvoeren van een scooter:
  • Bij het opvoeren van je scooter kan jouw verzekering de schade op jouw verhalen bij een ongeval, lees de voorwaarden over opvoeren bij je verzekering! Schades zijn hoger als boetes!!!
  • De politie kan je scooter zelfs in beslag nemen, als je scooter te veel is opgevoerd. Uiteraard kan je ook boetes krijgen voor het opvoeren van je scooter. Voor het te hard rijden(bijvoorbeeld laser-gun) en voor de technische staat van je scooter (bijvoorbeeld rollerbank)
  • Bij het opvoeren van een scooter loop je een extra risico op slijtage en storingen zeker als je jouw scooter verkeerd opvoert!
  • Bij opvoeren verhoogde kans op ongevallen met je scooter.
  • Benzineverbruik gaat omhoog bij het opvoeren van je scooter!
  • Vervallen garantie bij het opvoeren van je scooter. 
Scooters worden doorgaans gefabriceerd met een hogere constructiesnelheid dan 45 km/uur. Dat komt omdat in Nederland scooters maar 45 km/uur mogen. Daarom rijden veel scooters en brommers standaard 70 of 80 als ze van de lopende band afkomen.

Helaas voor de snelheidsduivels onder ons, wordt je scooter als ie in Nederland komt begrensd op 45 km/uur! Jouw scooter is dus vaak wel ontworpen om 70 of 80 te gaan, de remmen, motor en stuurinrichting van jouw scooter kunnen de hogere snelheid wel aan!

Vaak zijn scooters op te voeren door de begrensers eruit te halen.


Kijk op deze site voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten