maandag 1 maart 2010

Rijbewijs voor brommer of scooter


Als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk van plan om een scooter of brommer te gaan berijden in de nabije toekomst!

Kijk op de site www.brommerenscooterrijden.com voor meer informatie over het kopen van een brommer of scooter en een berekening van de kosten!

Tegenwoordig heb je voor het berijden van een bromfiets of scooter een AM rijbewijs nodig. Als je een autorijbewijs(categorie B) of motorrijbewijs(categorie B) heeft u ook automatisch het AM rijbewijs. Je mag het AM rijbewijs halen vanaf 16 jaar. Als je al een auto of motor rijbewijs hebt en het verlengt komt de categorie AM op je rijbewijs te staan.

Voorbeeld AM rijbewijs bromfiets
Om een AM rijbewijs te halen moet je een theorie-examen doen bij het CBR. (zie CBR http://www.cbr.nl/bromfiets.pp ). Per maart 2010 moet je ook een praktijkexamen doen voor het AM rijbewijs.


Mocht je een bromfietscertificaat hebben dan had je dit voor 1 oktober 2009 moeten omruilen voor een AM rijbewijs, nu ben je te laat en zal je helaas theorie moeten doen en na maart 2010 ook een praktijktoets voor het behalen van je rijbewijs.

Let op: Als je een bromfiets gebruikt als vervoermiddel voor na het stappen en je hebt volgens de wet teveel gedronken, kan je rijbewijs in beslag worden genomen, Je mag dan ook geen auto meer rijden (als je natuurlijk je B rijbewijs al had). Omgekeerd geld dus ook dat als je met je auto een overtreding maakt en je rijbewijs verliest je niet op de brommer mag. Zware overtredingen met je brommer tellen ook mee met je beginners rijbewijs.

Doe nu gratis de persoonlijke kostenberekening voor brommer of scooter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten